Bagasje og utstyr til adventure motorsykler!

Bagasje og utstyr til adventure motorsykler!

Publisert: | Sist endret:

En Adventure sykkel er meget robust og er laget for å tåle det det meste, både på og utenfor veien. Disse syklene passer både de som kjører lange turer på vei og de som ønsker å kjøre på grusturer, noe som er blitt meget populært de siste årene. En Adventure sykkel er alltid klar for eventyr og nye opplevelser.

For lange Adventure-turer trenger man som regel mye bagasjeplass og for turer i tøft terreng må man ha bagasje og beskyttelse som er både vanntett og av god kvalitet. GIVI har et bredt utvalg av tilbehør dedikert til de mest ekstreme situasjoner: veltebøyler og motorvern, kofferter i aluminium, vanntette vesker, ekstralys og GPS-holdere m.m.

De som kjører Adventure vet hvor viktig det er med kvalitets utstyr for å få mest mulig ut av sine turer! Men hva trenger du og hva skal du velge? I denne artikkelen går vi gjennom Givi’s utvalg av kvalitets utstyr og tilbehør til Adventure motorsykler:

Bagasje

Når det kommer til bagasje på Adventure motorsykler har du tre valg. Kofferter, soft-bags eller en kombinasjon.

La oss se på ulike kofferter først. Givi har flere produktlinjer av kofferter som passer godt til Adventure sykler. Her er det gjennomgående god plass og kvalitet som tåler lange turer.

Trekker: Trekker skiller seg ut med sitt design og at man kan velge mellom å åpne hele lokket eller kun den øverste luken. Koffertene er laget av kompositt materiale og ett lett aluminium deksel pluss det typiske rutenettet som er i teknopolymer, som gir en ekstra styrke. Denne detaljen gjør disse veskene ekstra egnet for montering på Adventure, touring og offroad-sykler. Trekker er en ekstra praktisk løsning dersom din sykkel har høy sideeksos - da kan du kjøpe ulik størrelse på hver side. Mye ekstra tilbehør gir modellen mange tilpasningsmuligheter.

Trekker II: Mange velger Trekker ll på grunn av det litt annerledes designet. Koffertene er mer avrundet enn vanlige adventure-kofferter og de kan åpnes helt opp som en vanlig reisekoffert (Ikke kun topplokk). Koffertene er laget av ett kompositt materiale med ett lett aluminium deksel. Boksene er like og kjøper du tre stk kan du bruke to som sidevesker og den siste som toppboks. Kan også kombineres med Trekker toppboks f.eks.

Trekker Dolomiti: Trekker Dolomiti er alle motorsyklisters ideelle reisefølge. De er lette, trygge og har et innovativt design. De nyskapende materialene som brukes i kofferten garanterer maksimal stabilitet samtidig som vekten holdes på et minimum. Dolomiti sidevesker har et tilt-system som lar sideveskene tilte litt utover ved behov for å forenkle lasting og minimere sjansen for å være uheldig og miste koffertene i bakken. Dolomiti er designet med et helt avtakbart lokk Veskene passer på mange fester også mange av de eldre løsningene fra Givi*. Det finnes mye tilbehør som er kompatibelt med Dolomiti.

Trekker Alaska: Trekker Alaska er designet for maksimal komfort og design. Alaska sidevesker har et tilt-system som lar sideveskene tilte litt utover ved behov for å forenkle lasting og minimere sjansen for å være uheldig og miste koffertene i bakken. Løsningen tåler store påkjenninger over flere år og består av den beste kvaliteten man kan få fra Givi. Mye tilbehør er tilgjengelig for Alaska og gir mye tilpasningsmuligheter. Veskene passer på mange fester også mange av de eldre løsningene fra Givi*.

Trekker Outback: Trekker Outback er Givi`s toppmodell og de perfekte veskene for de som reiser på jakt etter spenningen ved store adventure-/offroad-turer. Koffertene er laget i lett aluminium med hjørneforsterkninger. De er solide og motstandsdyktige mot støt og påkjenninger som er typisk for offroad-kjøring. Her finnes det mye spesifikt tilbehør tilgjengelig som gir deg mer maks komfort og plass på reisen.

Når det gjelder softbags har Givi laget to produktlinjer som passer ekstra godt til adventure-sykler – Canyon og XL. Her kan du både finne en total bagasjeløsning med saddelbags og toppkoffert, eller bag etc som tilbehør til aluminiumskofferter.

Canyon: Canyon er en serie produkter Givi har dedikert til motorsyklister som elsker terrengkjøring. Produktene er spesielt utviklet for røff bruk. De er vanntette, lette men robuste og ikke minst praktiske. Denne serien produkter er laget spesielt for adventure sykler og vil dekke alle behov en adventure-fører vil ha.

XL: XL er en ny serie fra Givi som består av bagger av innovativt materiale og med avanserte festesystemer. Produktene er utviklet etter nøye studier av ulike motorsykkel-modeller og inneholder for eksempel en egenutviklet tankbag til blant annet Honda Africa Twin og BMW 1250 GS med flere. XL produktene er vanntette og ekstremt holdbare. De kan brukes alene eller i en super kombinasjon med kofferter. De passer veldig godt på adventure og touring sykler.

* De ulike bagasjeløsningene trenger festesett. Festesett er tilpasset hver enkelt sykkelmodell. For festesett til din sykkel vennligst bruk skiltsøk eller modellsøk på vår nettside. Under «tilbehør» på festesettene som passer din sykkel (det kan være flere) kan du igjen velge mellom de ulike koffertene som passer.

Diverse praktisk utstyr til din Adventure motorsykkel:

Vindavviser/utvidet vindavviser: Kjører man mange lange turer kan det være greit med vindavvisere. Med mindre vind blir du også mindre kald på hendene. Har du allerede originale vindavvisere har vi også utvidet vindavviser til utvalgte modeller. Vindavvisere er modellspesifikt. Bruk vårt skiltsøk/modellsøk for å finne vindavvisere til din motorsykkel.

Vindskjerm: Givi lager mange vindskjermer til Adventure motorsykler som er høyere enn standard glasset, da dette beskytter bedre for vind. Se hva som finnes til din mc ved å søke opp din sykkel med vårt skiltsøk eller modellsøk. Det finnes også universale spoilere man kan montere dersom du ikke ønsker å bytte hele vindskjermen.

Varmeholker: Varmeholker er et must for deg som fryser på hendene.

Ekstralys: Ekstralys kan være fint å ha dersom man ofte ender opp med å kjøre en del i mørket. De monteres på veltebøyle eller på stag for ekstralys.

LED-tåkelys: Universale LED tåkelys fungerer som ekstralys/tåkelys dersom du trenger bedre lys på din motorsykkel.

Førstehjelpspakke: Det er alltid smart å ha med en liten førstehjelpspakke på tur.

Dekk rep kit: Ikke minst er det smart å ha med et dekk rep. kit. Ved en eventuell punktering har du fikset dekket i løpet av få minutter og du kan kjøre videre til et verksted.

GPS-holder: Givi har et stort utvalg holdere for GPS og mobiler, med ulike monteringer. Bruk vårt skiltsøk/modellsøk for å se holdere med monteringssett for din motorsykkel. I programmet finnes det også flere universale løsninger.

Jerrykanne: Er man på langtur er det vanskelig å beregne bensinforbruket. Sykkelen bruker kanskje litt mer enn vanlig ettersom den er tungt lastet, kanskje ble det en liten omvei og plutselig var det langt til neste bensinstasjon. Da er det greit å ha en liten kanne med bensin.

Verktøyboks: Verktøyboks for adventure-sykler. Det finnes både universalt-kit og modellspesifikke kit for montering av denne. Dersom denne finnes som modellspesifikk til din modell finner du monteringskittet via skiltsøk/modellsøk. Universalt monteringskit S250KIT.

Beskyttelse

Veltebøyler: Givi har et stort utvalg veltebøyler til Adventure-sykler. Veltebøyler tar den største støyten og kan beskytte motorsykkelen din dersom du skulle være uheldig å velte. (OBS! Veltebøyler bør monteres av mekaniker da bolter i ramme og motorfester bør strammes korrekt.)

Motorvern (Bellypan): Mange modeller kommer fra fabrikk uten motorvern eller med motorvern i plast. Plast kan med fordel byttes ut med aluminium som beskytter bedre.

Radiatorbeskyttelse: For å beskytte radiatoren din ved mye offroad kjøring kan det være greit å investere i en radiatorbeskyttelse til din MC.

Mudgard: En mudgard er en beskyttelse for kjede i sort ABS. Det beskytter kjedet på støvete og gjørmete veier.

Mudflap: En mudflap hindrer møkk i å sprute opp fra bakdekket og kan være fornuftig om du kjører mye på gjørmete veier.

Prøv vårt skiltsøk eller modellsøk for å finne beskyttelse til din adventure-motorsykkel.

Hjelm

Givi H60.1: En helt ny crosshjelm fra Givi med den nyeste 22/06 godkjenningen. Hjelmen har et moderne, tøft og aggressivt design.

Shark Varial: Shark Varial RS er en helt ny og eksklusiv off-road hjelm fra Shark laget av hovedsaklig Carbon. Varial RS har et bredt synsfelt, et sofistikert ventilasjonssystem og fantastisk komfort.

Dersom cross hjelm ikke er noe for deg har vi også gode åpningshjelmer som kan være praktisk på Adventure-tur.

Givi HX21: Givi HX21 er en komfortabel åpningshjelm - 22/06 godkjent både som helhjelm og halvhjelm. En rimelig åpningshjelm med bra passform og god beskyttelse.

Shark Evo-GT: Evo GT er Sharks siste og mest innovative åpningshjelm. Godkjent både som helhjelm og halvhjelm. Med en helt ny innredning har hjelmen ekstremt god komfort, bedre passform og forbedret ventilering.

Dekk

E-10: Dekk for opplevelsesturer i terreng. Et rent adventure-dekk for gruskjørere.

E-07: Dekk til små og mellomstore off-roadere. Dekk for de som liker å kombinere on-road og off-road. 50% vei, 50 % off-road.

E-07+: Dekk til mellomstore og store off-road tourere. 60% vei, 40 % off-road. Utviklet for best mulig egenskaper på alle underlag.

Terra Force: Adventure dekk designet for 90% vei og 10% off-road bruk. Det ideeele valget for pendlere og eventyrere som elsker lengre turer på asfalt og lett off-road terreng. God stabilitet og enkel manøvrering.

Touring force: Sport touring dekk for en trygg og komfortabel tur på vei. Konstruert for god stabilitet og gode bremseegenskaper. For de som liker å kjøre lange turer på vei.